porodní asistence X všeobecná sestra
Moderátoři: Medicinman, Formol
-
- Registrován: úte črc 09, 2013 9:08 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
porodní asistence X všeobecná sestra
Zdravím, sice nejsem na medicíně, ale doufám že byste mi mohli poradit. Přijali mě na VŠ, rozhoduji se mezi obory Všeobecná sestra a porodní asistentka. Popravdě nevím co z toho si mám vybrat. Hledám na internetu jaké jsou možnosti uplatnění. Pokud bych šla na sestru, lákala by mě poté specializace na ARO nebo JIP. Tu zajišťuje pouze ARIP, nebo i jiný institut? ARIP mi přijde velice drahý, jsou zde nějaké možnosti financování od zaměstnavatele, nebo si to sestry platí samy? Bylo by možné s ARIPem jít makat k záchrance? A co porodní asistence, jsou zde nějaké možnosti specializace? Jestli je tu někdo s nějakými znalostmi těchto oborů nebo s praxí, budu ráda za každý názor a každou radu... Mám týden na rozmyšlenou. Děkuji.
-
- Deltoideus
- Registrován: ned čer 19, 2011 6:23 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: porodní asistence X všeobecná sestra
Ahoj osobní zkušenost nemám. Ale na ARO /JIp je kromě ARIPu ještě možné vystudovat navazující magisterský program- obor ošetřovatelská péče v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči. Otázkou je co, je lepší a víc člověku dá... Ale na to už ti musí odpovědět sestry z praxe:-)
Hodně štěstí, ať už si vybereš jakýkoliv obor.
Hodně štěstí, ať už si vybereš jakýkoliv obor.
-
- Registrován: úte črc 09, 2013 9:08 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Děkuji za odpověď, vybrala jsem si nakonec PA... mějte se a ahoj někde na sále
-
- Registrován: pon dub 18, 2016 10:38 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ahojte,
prosím něvíte někdo jak vypadají příjmačky na porodní asistentku a z jaké literatury se dá nejlépe připravit?
prosím něvíte někdo jak vypadají příjmačky na porodní asistentku a z jaké literatury se dá nejlépe připravit?