Příspěvek
od Formol » sob bře 03, 2018 8:02 pm
Protože jsem několik let působil v Brně na biofyzice, zatímco v Olomouci jsem byl jen na několika krátkých stážích, dovolím si hodnotit jen Brno.
Plus:
* IS MU. Vážně, nejlepší univerzitní informační systém široko daleko. Kdo nezažil a nesrovnával např. se SISem nebo STAGem, nepochopí.
* Velká volnost a snadnost zápisu předmětů z jiných fakult. Pokud máš vědecké sklony, nebo pokud chceš studovat medicínu hlavně jako široký biologický obor, oceníš snadnost, s jakou si můžeš doplnit znalosti antropologie, fyzikální chemie, fyziologie živočichů,...
* Velká fakulta - pokud ti vyhovuje se ztrácet v davu.
Mínus:
* Rigidní studijní plán. Je jen několik málo volitelných předmětů určených pro mediky.
* Kampus je v řiti Brna. Pokud vím, stále se táhnou spory mezi univerzitou a dopravním podnikem o to, kdo má zajistit dopravu, takže zejména ve špičce je přeprava do kampusu poddimenzovaná. (ale třeba mě někdo z Brna opraví, že už je to lepší).
* Velká fakulta - pokud ti nevyhovuje se ztrácet v davu.
Co se týče skript a náročnosti předmětů, tak to si nevybereš. Na každé fakultě je něco snazší/kvalitnější a něco náročnější/ovládané monstry.
Доктор сказал «в морг» — значит в морг!