Dobrý den, píšu sem svůj dotaz s nadějí, že sem třeba zabrousí nějaký mladý začínající patolog. Sama jsem s patologií nedávno začala a i když mě moc baví, jsem trochu nesvá, jelikož se vůbec neorientuji ve specializačním vzdělávání. Potřebovala bych vyzpovídat někoho, kdo je také v přípravě na test po základním kmeni nebo už ho má za sebou, abych si ujasnila, jaké asi jsou požadavky na jeho složení, co všechno je jeho obsahem - jestli jsou tam i otázky z "kolečkových" předmětů tedy chirurgie, interna, ARO, jestli je třeba znát histologickou techniku, která je v praxi věcí laborantek, jaké materiály jsou k přípravě nejlepší atd. Nás mladých patoogů je málo, a proto je těžké, pokud nepracujete na ústavu, ale v malé nemocnici jako já, se s někým skontaktovat...Proto pokud si toto téma vy, moji milí mladí kolegové, přečtete, budu moc ráda za jakékoli odpovědi a postřehy a to klidně i cestou mailu (viz níže). A pokud sami patolog nejste, ale třeba někoho takového znáte, bude fajn, pokud pošlete zprávu dál

Děkuji
Mail :
deltoideus@email.cz